Spring naar de inhoud

Begin met veiliger te werken

Standaard bied ik 3 paketten aan om te starten om veiliger te werken. Werk je al met een wachtwoordkluis, dan kan er altijd een aanbod op maat worden gemaakt. Hiervoor neem je best even contact op.

Basis

Een goede start
99
 • Wachtwoord kluis
 • Phishing training
 • 2 Factor authenticatie
 • Security check
 • Advies gesprek

Aanbevolen

Voor de meeste ondernemers
199
 • Wachtwoord kluis
 • Phishing training
 • 2 Factor authenticatie
 • Security check
 • Advies gesprek

Hoog risico

Voor gevoelige gegevens
499
 • Wachtwoord kluis
 • Phishing training
 • 2 Factor authenticatie
 • Security check
 • Advies gesprek

Veel gehoorde uitspraken

Veilig werken maakt mijn werk alleen nog maar moeilijker

Natuurlijk zijn er sommige noodzakelijke stappen om dingen veilig te laten werken. Maar met de juiste tools en kennis zal je zien dat je snel vertrokken bent met je nieuwe, veilige manier van werken.

Ik ben toch geen doelwit

Veel hackers hebben geen doelwitten. Ze proberen gewoon zo veel mogelijk slachtoffers te maken en zoveel mogelijk geld te verdienen. Daarvoor zijn dingen zoals websites, e-mail adressen of sociale media accounts handige tools. Hiermee kunnen ze hun malafide berichten versturen uit betrouwbare bronnen. Zorg ervoor dat hackers jou naam niet misbruiken om mensen op te lichten.

Cybersecurity is iets voor IT'ers

Tegenwoordig heeft iedereen tientallen, soms zelfs honderden accounts op allerlei verschillenden websites. We regelen steeds meer zaken online zoals bankzaken, belastingen, contracten en aankopen. Veilig omgaan met al deze digitale zaken is belangrijk voor iedereen.

Ik doe alles in de cloud, dus ik ben veilig

Als je een cloud platform of online tool gebruikt, is er natuurlijk een verantwoordelijkheid voor de aanbieder om een veilige omgeving aan te bieden. Maar vaak moet jij ook de juiste configuraties doen om er voor te zorgen dat je gegevens veilig zijn. Jammer genoeg zijn de standaard instellingen niet altijd de veiligste.

Hackers richten zich enkel op grote bedrijven

Hackers richten zich op de vooral op de makkelijkste doelwitten. Grote bedrijven zullen wel meer geld opleveren, maar zijn ook veel moeilijker om te hacken. Aangezien er over ondernemers veel informatie online te vinden is, is het ook gemakkelijk om overtuigende phishing mails op te stellen.

Ik trap niet in phishing

We blijven allemaal mensen, emotionele wezens die soms verbazend makkelijk te beïnvloeden zijn. En die ene klik, kan net die klik teveel zijn. Het blijft daarom belangrijk om je op verschillende manieren te beschermen, zoals 2FA (tweestapsverificatie)

Ik heb een privacy verklaring dus ik ben veilig

Een duidelijke privacy policy is natuurlijk belangrijk (en verplicht). Maar doe je ook wat er in staat? Ik lees regelmatig “wij nemen uw privacy serieus” of “wij nemen passende technische en organisatorische maatregelen”. De AVG omschrijft niet juist wat passend is, maar basis beveiligingen zoals sterke wachtwoorden, meerstapsverificatie, encryptie en patching zijn hier wat ze bedoelen. Hoe gevoeliger de gegevens, (medische, minderjarigen,..) hoe beter deze beveiligd moeten zijn.

Ik heb niets te verbergen

We leven in een land waar we dit wel eens durven denken. Alleen heeft de geschiedenis al vaker bewezen dat niet alles is zoals het lijkt of blijft zoals het is. Wat vandaag geen gevaar is kan dat in de toekomst wel zijn.

Ook is niet iedereen van goede wil. Criminelen die veel over je weten kunnen daar van alles mee, zoals een hele goeie phishing mail opstellen of je familie en vrienden overtuigen dat jij het echt bent die ze contacteert.

Weet je niet welk pakket je moet kiezen? Boek dan een gratis kennismakingsgesprek in en dan bekijken we samen wat het beste bij jouw risico profiel past.